Update 22-07-2022: Door Corona is het evenement in 2020 niet doorgegaan maar ik ga het weer opnieuw organiseren en wel op zondag 30-10-2022 in de Noorderbreedte !!

Indien je mee wilt doen dan kan je je weer aanmelden door een mail te sturen naar: astrid_schuitema@hotmail.com. Aanmelden kan uiterlijk tot 20-08-2022. Hopelijk doe je mee!

Kunst in Klazienaveen

Mensen zijn op verschillende manieren en om verschillende redenen creatief bezig. Vaak is het een uitlaatklep voor mensen die druk bezig zijn of willen graag iets om handen hebben om hun vrije tijd in te delen. Deze mensen kunnen op hun eigen manier de meest mooie dingen maken. Vaak gebeurd dit binnenshuis in een kelder of op zolder en is er bijna niemand die deze prachtige kunstwerken te zien krijgt. Er zijn dus mensen die creatief bezig zijn maar er zijn ook mensen die het leuk vinden om de creativiteit van anderen te bewonderen. Het zou heel mooi zijn als deze 2 doelgroepen elkaar kunnen vinden tijdens een kunstevenement. Voor de kunstliefhebber bied het de mogelijkheid om kunst te zien die wellicht niet verwacht wordt of waarvan men het niet weet dat er gemaakt wordt. Misschien raken mensen ook wel geïnspireerd om zelf ook creatief bezig te gaan en zich aan te melden bij een cursus of workshop. Het is een kans voor de amateurkunstenaars om hun werk tentoon te stellen en hiervan te leren en te motiveren om vooral door te gaan met hetgeen ze leuk vinden om te doen.

Kunst: Aan kunst valt dan te denken aan schilderijen, tekenen, keramiek, sieraden maken, bloemschikken, boetseren, fotografie etc. 

Doelgroep: De kunstenaars die mee kunnen doen aan het kunstevenement ‘Kunst in Klazienaveen’ betreffen zowel amateur kunstenaars als professionele kunstenaars. De bezoekers die kunnen komen betreffen het algehele publiek. Het is een openbaar evenement waarbij iedereen die wil de kunst kan komen bewonderen. De kunstenaars zullen voornamelijk uit de gemeente Emmen komen dan wel uit de provincie Drenthe. Mocht iemand bijvoorbeeld net verhuisd zijn buiten de provincie maar die wel kunstwerken hebben gemaakt die betrekking hebben op Drenthe dan zouden die ook wel mee mogen doen. Dit zal dan per situatie bekeken moeten worden

Wanneer vind het evenement plaats: zondag 30-10-2022 van 11:00 uur tot 17:00 uur

Locatie: Wijk- en dienstencentrum de Noorderbreedte Meteoor 3, 7891 BD Klazienaveen

Deelnamekosten: 15 euro per persoon.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Aanmelden kan vanaf nu door een email te sturen naar astrid_schuitema@hotmail.com. Stuur een paar foto's mee van de kunstwerken en vermeld je naam, adres, telefoonnummer en emailadres.

De uiterste aanmelddatum is 20-08-2022.

Bijdrage van het Dagblad van het Noorden 29-07-2022:

Evenement Kunst in Klazienaveen staat eindelijk voor de deur. Kunstenaars en andere creatievelingen presenteren hun werk
29 juli 2022, 08:34 • Emmer Courant

Astrid Schuitema. Foto: Mediahuis Noord

In multifunctioneel centrum Noorderbreedte wordt op zondag 30 oktober de eerste editie van Kunst in Klazienaveen gehouden. Zowel professionele als amateurkunstenaars presenteren hun werk. Het evenement is een initiatief van Astrid Schuitema uit Klazienaveen.
Aanvankelijk stond de eerste editie van Kunst in Klazienaveen gepland voor juni 2020, maar vanwege de coronapandemie moest het evenement op de lange baan worden geschoven.
Maar over drie maanden beleeft Kunst in Klazienaveen dan eindelijk zijn première. ,,Ik ben heel erg blij dat dit evenement door kan gaan en ik heb er dan ook heel veel zin in”, zegt Astrid Schuitema.,,Kunst in Klazienaveen is bedoeld om kunstenaars uit de regio, zowel professioneel als amateur, zichtbaar te maken. Bij kunst moet je echter niet alleen denken aan schilderen. Mensen zijn op veel meer vlakken creatief bezig.” Kunstliefhebbers raken geïnspireerd,,Voor kunstenaars is het een kans om hun werk te laten zien.”, vervolgt ze. ,,Kunstliefhebbers raken geïnspireerd en gaan zelf creatief aan de slag. Ze kopen dat ene mooie kunstwerk of melden zich aan bij een cursus of workshop. Op deze manier worden dus beide doelgroepen met elkaar in contact gebracht.”
Kunst in Klazienaveen wordt gehouden van 11.00 tot 17.00 uur. Kunstenaars en andere creatievelingen kunnen zich nog aanmelden. Meer informatie: www.astridschuitema.nl

Bijdrage in het Dagblad van het Noorden van 26 oktober 2019.
Bijdrage in de dorpskrant van Klazienaveen van maandag 18-11-2019